22 
Apr
2024
23:56
6
118
1325
Virtual karabakh

Son günlər turşulardan zəhərlənmə halları artıb: SƏBƏB NƏDİR? - VİDEO

22 Apr, 2024
23:56
1325

Son günlər turşulardan zəhərlənmə halları artıb: SƏBƏB NƏDİR? - VİDEO

Bizim WhatsApp kanalımıza buradan abunə ola bilərsiniz

“Ev şəraitində hazırlanan turşulardan zəhərlənmə ehtimalı daha yüksəkdir”.

Bunu “Xəzər Xəbər”ə müsahibəsi zamanı qida üzrə mütəxəsis Məshəti Hüseynova deyib.

Onun sözlərinə görə, konservlərin tərkibində yaranan mikroblar xəstəliyə, zəhərlənməyə, hətta ölümə də səbəb ola bilər.

Mütəxəssis onu da qeyd edib ki, ev üsulu ilə hazırlanan turşular istifadəyə açıldığı gündən ən gec iki-üç gün ərzində yeyilməlidir.

Mütəxəssis ev şəraitində konservləşdirilmiş qida hazırladıqda steril qaydalara riayət etməyi, çürük tərəvəzlərdən istifadə etməməyi məsləhət görür.

Ətraflı süjetdə:

Bizimlə əlaqə saxlayın

Digər Cəmiyyət xəbərləri