30 
Okt
2021
03:00
192
16
5507
Virtual karabakh

Xərçəng riskini azaldan ədviyyatlar

30 Okt, 2021
03:00
5507

Xərçəng riskini azaldan ədviyyatlar

Bizim WhatsApp kanalımıza buradan abunə ola bilərsiniz

Rusiyalı dietoloq Tatyana Dik xərçəng riskini azaldan beş ədviyyatı qida rasionuna daxil etməyi tövsiyə edib.

Onun sözlərinə görə, kəklikotu, oreqano (Adi qaraqınıq), darçın, adaçayı və sarıkökün tərkibində xərçəng əleyhinə təsir göstərən bir çox antioksidan var.

“Bundan başqa, darçın qan şəkərini aşağı salır və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. Sarıkök öz növbəsində, arıqlamağa kömək edir və beyin funksiyasını yaxşılaşdırır”, - deyə mütəxəssis vurğulayıb.

Həkim qeyd edib ki, adaçayı həzm pozğunluğuna kömək edir, kəklikotu soyuqdəymə zamanı, oreqano isə həzm sisteminin işinə müsbət təsir edir.

Mənbə: Mk.ru

Bizimlə əlaqə saxlayın

Digər Dünya xəbərləri