Ən son xəbərləri bizim "Instagram" səhifəmizdə izləyin
"Ustadına əhsən!" - Süfrəsi ilə dillərə düşənlər, çəngəl-bıçağa ağız büzənlər
Ağ rəngdə süfrə yaxşıdır, yoxsa güllü? Kağız salfet varsa, parçaya nə gərək var? Süfrəyə diş çöpü qoyaq, yoxsa yox? Çəngəl sağ əldə olmalıdır, yoxsa solda? Yeməklərin hamısını birdənmi düzək? Bəs deməzlərmi ev sahibi mətbəxdən çıxmır?
Bu kimi suallar hər dəfə bayramlarda, yaxud dostlarımız, qohumlarımız üçün süfrə açanda beynimizdə fırlanır. Çünki hamımız çalışırıq ki, hər şey maksimum gözəl, səliqəli olsun və az büdcə hesabına başa gəlsin. Üstəlik, bəziləri qonaqlıqdan sonra süfrənin, boşqabların rəngindən, çəngəl-bıçağın yerindən tutmuş salfetlərin qatlanmasına qədər nüansları müzakirə etməyi xoşlayırlar.
Bu baxımdan, ancaq yaxşı mənada dillərə düşmək üçün düzgün süfrə qurmağı da işin ustasından öyrənmək gərəkdir.
Odur ki, Oxu.Az 26 ildən çox qonaqpərvərlik və hotel sahəsində Azərbaycanda və bir çox xarici ölkələrdə çalışmış ekspert Emin Novruzov ilə masa düzəni barəsində həmsöhbət olmağı qərara aldı. Ekspert yuxarıda sadaladığımız və sadalamadığımız sualları cavabladı, doğruları və yanlışları master-klasda əyani şəkildə göstərdi.
Aygün Mirakif
Video: Cavid Mehdiyev
Rəylər