20 
Dek
2018
05:47
21
94
16700
Virtual karabakh

Alimlər qəndin əsas zərərini açıqladı

20 Dek, 2018
05:47
16700

Alimlər qəndin əsas zərərini açıqladı

Bizim WhatsApp kanalımıza buradan abunə ola bilərsiniz

Qlükoza və fruktozadan ibarət olan saxaroza bağırsaq mikroflorasının inkişafı üçün vacib olan zülalın formalaşmasına əngəl yaradır.

Oxu.Az xəbər verir ki, belə bir nəticəyə ABŞ-ın Yel Universitetinin alimləri gəlib.

Məlum olduğu kimi, bağırsağın mikroflorası insanın sağlamlığında vacib rol oynayır, onun quruluşu qida rasionundan asılı olaraq dəyişir. Buna qədər karbohidratların nazik bağırsağa qədər sovrulduğu, şəkərin isə heç vaxt yoğun bağırsağa qədər gedib çıxmadığı hesab olunurdu. Lakin bu yaxınlarda şəkərin mikrofloraya təsir etdiyi, onun quruluşunu dəyişə bildiyi qeyd olunur.

Alimlər yüksək qlükoza və fruktozadan ibarət pəhrizin siçan orqanizmində faydalı Bacteroides thetaitaomicron bakteriyasına təsirlərini araşdırıb. Məlum olub ki, qlükoza və fruktozadan ibarət olan saxaroza xeyirli bakteriyaların kolonizasiyası üçün vacib olan “Roc” (regulator of colonization/ kolonizasiya tənzimləyicisi)  zülalının formalaşmasına əngəl yaradır.

Mütəxəssislər zülal aktivliyi dəyişməyən bakteriyaların ştammını yaradıb.Bu mikroorqanizmlər adətən yüksək karbohidratlı pəhriz zamanı daha fəal şəkildə çoxalıb.

www.oxu.az

Bizimlə əlaqə saxlayın

Digər Maraqlı xəbərləri