21 
Mar
2019
11:00
81
71
6171
yuxarı
Qaynar çay və qəhvənin böyük zərəri aşkarlandı
21 Mar, 2019
11:00
6171
81
71
Qaynar çay və qəhvənin böyük zərəri aşkarlandı
Beynəlxalq alim qrupu çayın və ya qəhvənin qaynar içilməsinin qida borusu xərçənginin meydana gəlmə və inkişafı riskini artırdığını müəyyən edib.
Elmi araşdırmanın nəticələri “EurekAlert!” nəşrində dərc olundu.
Alimlər 40-75 yaşları arasında 50 mindən çox insan arasında qidalanma vərdişlərini araşdırıb və orta hesabla 10 il müşahidələr aparıb. Tədqiqat qrupu bu müddət ərzində 317 nəfərə qida borusu xərçəngi diaqnozu qoyulub.
Alimlər belə bir nəticəyə gəlib ki, gündəlik olaraq temperaturu 60C-dən yüksək olan 700 ml-dən çox çayın və ya qəhvənin içilməsi, sözügedən ölümcül xəstəliyin inkişafı riskini 90 faiz artırır. Alimlər bu riski aradan qaldırmaq üçün qaynar çayı soyuduqdan sonra, ilıq içməyi tövsiyə edir.
Bizimlə əlaqə saxlayın
Şərhləri göstərmək
Digər Maraqlı xəbərləri
28 
Mar
2024
17:24
Puqaçova “Crocus” terroruna susqun münasibətində özünə haqq qazandırdı - FOTO
54
87
2149
27 
Mar
2024
18:20
Kanadada canavar sürüsü evi “mühasirəyə aldı”: Qorxunc görüntülər - VİDEO
39
141
2656
27 
Mar
2024
05:18
İspaniyada müşahidə olunan nadir təbiət hadisəsi görənləri heyran qoydu - VİDEO
112
6
3453